Královice u Slaného opět hostily mladé plochodrážníky

Královice – 6. listopadu
K vyhodnocení plochodrážní sezony v ročníku 2010 sezval organizační výbor členy Sportovního centra mládeže při AK v AČR Slaný opět do pohostinného prostředí nedalekých Královic. Zde je přivítal sám starosta obce a pak již následovalo podrobné hodnocení celé sezony.

V něm vedoucí Sportovního centra Petr Křikava věnoval pozornost především vyhodnocení zajištění a průběhu jednotlivých přípravných soustředění mladých jezdců obou kategorií ( M1 a M2) na domácích stadionech , spolupráci s kluby v Polsku, podrobně rozebral podíl mladých závodníků na reprezentaci, jejich úspěchy na mezinárodní scéně a stejně tak i v domácích soutěžích.

Objasnil rovněž způsob využití a rozdělení rozpočtových prostředků určených pro zajištění činnosti SCM, z nichž nemalá část připadá právě jednotlivým jezdcům a je určena na údržbu a přípravu techniky. Přidělené finanční prostředky si formou poukazu k odběru potřebných dílů a materiálu odvezli účastníci přímo ze shromáždění.

Předseda Svazu ploché dráhy ČR Petr Moravec ve svém vystoupení věnoval pozornost zejména úspěchům a působení mladých jezdců v závodech UEM a FIM. Dále pak krátce nastínil, co mladé jezdce čeká na mezinárodní úrovni v roce 2011 a v systému domácích soutěží. Velké poděkování adresoval přítomným rodičům mladých jezdců, bez jejichž nesmírné podpory a obětavosti by plochodrážní sport na této úrovni nebylo téměř možné realizovat.

V závěru pak Petr Křikava pohovořil o předpokládaném rozsahu sportovní činnosti SCM v roce 2011, obsahovém zaměření teoretické přípravy a výchovy mladých jezdců v podmínkách jednotlivých plochodrážních klubů a v rámci společných plánovaných soustředění.

Celé jednání mělo velice pracovní rámec, což potvrdila i následná diskuse. V té zazněla zejména ze strany rodičů mladých jezdců řada dalších podnětných návrhů a doplnění pro zkvalitnění fungování a chodu SCM, kterými se bude zcela určitě organizační tým zabývat v přípravě na následující sportovní sezonu.

Foto: Václav Buřič