Čtvrtým extraligovým celkem je moravsko – západočeská koalice

Pardubice – 6. listopadu
Informační embargo ohledně čtvrtého týmu, který má v extralize anno domini nahradit Mšeno padlo dnes přesně šest minut před půl čtvrtou odpoledne. V tu dobu totiž Petr Moravec, předseda VV SPD, rozeslal do světa oficiální e-mail, že o účast ve vyšší české lidové divizi mají zájem PK Plzeň a AK Březolupy, kteří spolu za tímto účelem vytvoří koalici.

 

Oba týmy zanechaly v extralize výraznou stopu. Plzeň vyhrála titul v letech 1994 a 2007, zatímco Březolupy skončily roku 1996 coby vicemistr. Oba kluby v minulosti již spolupracovalo, kupříkladu když Březolupy spadly do první ligy 1993, březolupský Vlastimil Červenka oblékal plzeňskou vestu.

Plzeň naposledy startovala v extralize roku 2010, Březolupy ještě o deset let dříve. K jejich definitivní dohodě ohledně společné účasti v extralize 2015 má dojít příští týden. Poté se dohodne termín setkání účastníků soutěže.

Extraliga 2015:

ZP Pardubice
AK Markéta Praha
AK 3ton Slaný
Společenství AK Březolupy/PK Plzeň
Dvanáct let starý rozpustilý snímek je pro novou koalici symbolický - Vladimír Višváder prožil svá nejlepší extraligová léta v Březolupech, Karel Kadlec zase v Plzni
Dvanáct let starý rozpustilý snímek je pro novou koalici symbolický – Vladimír Višváder prožil svá nejlepší extraligová léta v Březolupech, Karel Kadlec zase v Plzni

Foto: Karel Herman

1 komentář u „Čtvrtým extraligovým celkem je moravsko – západočeská koalice“

Komentáře nejsou povoleny.