Václav Kvěch starší skládá velké díky za úspěch svého syna

Ještě ani celý rok neuběhl od okamžiku, kdy na parkovišti u malé dráhy za první zatáčkou pražské Markéty zastavil historický žigulík kombi v soutěžáckých jawských barvách. Za jeho volantem seděl Václav Kvěch, slavná postava československého endura. Přivezl své tři syny, aby si při šampionátu republiky E85 okoukli plochodrážní stopětadvacítky. Od září již byli sami součástí jejich kolotoče a ten prostřední v sobotu v Olchingu vyskočil na třetí příčku evropského poháru. Hrdý otec Václav přitom nezapomíná na slova díků všem, kteří se na bronzové medaili podíleli.

 


Václav Kvěch děkuje:

„Touto cestou bych chtěl ještě jednou poděkovat všem, díky nimž se můžeme radovat z třetího místa v závodě Evropského poháru v německém Olchingu.

Velké uznání a poděkování patří  především firmě SHUPA za pečlivou přípravu motocyklu.

Během závodu však došlo k pádu polského závodníka Zielinského pod kola našeho Honzy jedoucího těsně za ním. Následoval ošklivý pád. Jezdec naštěstí vyvázl bez vážnějšího zranění, avšak na motocyklu se nedalo dále pokračovat. Zde patří zvláštní poděkování firemnímu mechanikovi Shupy Lukáši Háskovi, který ještě za pomoci některých členů naší výpravy motocykl bleskově opravil. Díky tomu mohl Honzík nastoupit k opakovanému startu třetí rozjížďky, ve které si druhým místem zajistil postup do finále A a následně vybojoval bronzový pohár.

Nemohu opomenout ani velkou pomoc bývalých vynikajících závodníků, dnes trenérů, pánů Jiřího Štancla a Miroslava Rosůlka, kteří dokázali díky svým životním zkušenostem poradit a psychicky podpořit.

 Ještě jednou všem veliké DÍKY.“


Kvěchovi a Shupáci u továrního motocyklu Shupa: zleva Jiří Benda, Lukáš Hásek, Jan Kvěch, Václav Kvěch st. a Jaroslav Šůs
Kvěchovi a Shupáci u továrního motocyklu Shupa: zleva Jiří Benda, Lukáš Hásek, Jan Kvěch, Václav Kvěch st. a Jaroslav Šůs

Foto: archív Václav Kvěcha

Jan Kvěch s Jiřím Štanclem
Jan Kvěch s Jiřím Štanclem